172IMPACT verzorgt Circular Experience Tour in Utrecht

172IMPACT verzorgt Circular Experience Tour in Utrecht

Vrijdag 9 november heeft 172IMPACT een Circular Experience Tour in Utrecht georganiseerd. 16 Young Professionals van Building Heroes Nederland gingen een dag op pad om kennis te maken met de circulaire economie en circulair bouwen. 

In de ochtend zijn we gestart bij Het Hof van Cartesius in Utrecht. We hebben gesproken over de noodzaak van een circulaire economie en daarnaast zijn de deelnemers getest op hun eigen impact met de Impact Calculator gebaseerd op het boek van Babette Porcelijn. Al gauw kwam naar voren dat zij meer dan 1 aarde nodig hebben om te kunnen voorzien in hun behoefte van spullen, eten, kleding en reizen. Confronterend en de start van een interessante discussie!

Na een inspirerende rondleiding van Bianca Ernst door het Hof van Cartesius verplaatsen we ons per trein naar The Greenhouse. Corine Holmaat verteld ons hier meer over het circulaire concept wat zowel in het gebouw als in het horecaconcept van Albron is terug te zien. 

Daarna bediscussiëren we de veranderende rollen, dilemma's, nieuwe vragen en antwoorden in het circular bouwen. Diverse voorbeelden komen voorbij om abstracte termen concreet te maken. We sluiten vervolgens af met een workshop waarin iedereen voor zichzelf bedenkt wat hij of zij kan doen om de circulaire economie te doen slagen.

Reactie van deelnemers: confronterend, inspirerend en leerzaam!